Hvorfor skal du velge ferdighus?

Det åpenbare svaret ligger rett foran nesen din – pris og tid. Ferdighus vil generelt være billigere enn de aller fleste andre løsninger, og tiden du bruker på å få satt det opp, er også vesentlig kortere enn den tiden det tar å bygge et hus helt fra bunnen av. Men her i denne artikkelen skal vi se litt på de andre faktorene som taler for å velge et ferdighus:
Mange kjøper brukt hus, og ender opp med å bruke masse ressurser for å endre, renovere og pusse opp for å få huset slik at det passer til deres behov og ønsker. Det er ikke uvanlig å høre om de som har kjøpt hus for tre millioner og pusset opp for en og en halv! I de største pressområdene i de store byene kan dette være en nødvendig løsning, selv om det også her kan dukke opp ledige tomter for den som vil bygge selv.
Men hvis du har lyst til å bygge hus, for å få det nøyaktig slik du vil, kan det absolutt være verdt det å velge et ferdighus. Norge har lange tradisjoner med ferdighus; et av de første norske ferdighusene – Jervel-huset – ble faktisk vist frem under Verdensutstillingen i Paris i 1889, og her fikk det den eneste gullmedaljen for trearkitektur. Og siden vi har en så rik historie med ferdighus, har det utviklet seg svært mye både i kvalitet og i valgmuligheter.
Fra gammelt av tenker du kanskje at et ferdighus er nettopp det, ferdig, og at du må akseptere huset slik det er i katalogen eller finne et annet. Men tiden har endret det og gjort det til en myte; nå får du svært mange valgmuligheter når du velger et ferdighus, og du kan gjøre tilpasninger og komme med ønsker slik at du får huset slik du ønsker deg.
Med et ferdighus vet du hva du får, og du har kontroll over hele prosessen fra a til å uten at du selv trenger å holde i tøylene til enhver tid – du har en ansvarlig leverandør som gjør jobben for deg.
Mange som har bygget hus, sier med galgenhumor at man egentlig bør bygge hus to ganger, for å lære av feilene sine fra første gang og få det helt perfekt gang nummer to. Dette kan du faktisk krysse av for dersom du velger et ferdighus; huset er ferdig tenkt og tegnet, du kan få bilder i både to og tre dimensjoner, og du kan få hjelp av leverandøren din til å utvikle huset videre.
For de aller fleste av oss vil det være lettere å flytte på ting i et allerede ferdig hus, enn det er å komme opp med alle løsningene fra bunn av og finne opp kruttet på nytt. Ser du en vegg som du vil slå ned, eller en dør du gjerne skulle ha flyttet på? En krok du vil gjøre større, eller vil du legge til en sideinngang? Med ferdighustegningene og bildene kan du leke deg, eksperimentere og finne frem til den løsningen som passer best for deg. Det blir som å legge et puslespill der du kan tilpasse brikkene underveis, du er ikke nødt til å legge dem i noen fastlagt form – og du kan endre på ting igjen og igjen, før du lander på den perfekte løsningen. Ferdighusleverandører samarbeider også ofte med arkitekter, og du kan kontakte dem for å få råd og hjelp dersom du ønsker det.
Med et ferdighus kan du altså bygge drømmehuset ditt, og ende opp med det perfekte huset for deg og dine, til en lavere pris og på kortere tid enn både å få et spesialtegnet hus eller å renovere et brukt hus. Vi håper du kom litt nærmere valget ditt etter å ha lest dette!

By |2018-11-30T04:13:50+01:00november 30th, 2018|Ukategorisert|